Hanušovská samospráva chce rekonštruovať kultúrnu pamiatku

04.10.2005 Celý región

Hanušovce nad Topľou 4. októbra (TASR) - Približne 33 miliónov korún si vyžiada rekonštrukcia kultúrnej národnej pamiatky - malého kaštieľa, ktorý mesto Hanu...
Hanušovce nad Topľou 4. októbra (TASR) - Približne 33 miliónov korún si vyžiada rekonštrukcia kultúrnej národnej pamiatky - malého kaštieľa, ktorý mesto Hanušovce nad Topľou získalo od Prešovského samosprávneho kraja.

\"Vrchná časť by sa dala využívať ako podkrovie na kancelársko-ubytovacie priestory, stredná pre kultúrno-spoločenské akcie a spodná by mohla slúžiť na obchodné a klubové činnosti pre mladých, \" uviedol dnes pre TASR zástupca primátora Jozef Malý. Dodal, že priestory malého kaštieľa možno zrekonštruovať len v súlade s istými pravidlami a návrhmi krajského stavebného úradu a Krajského pamiatkového úradu.
Podľa Malého samospráva už dala vypracovať projekt na získanie finančných prostriedkov na projektovú dokumentáciu. Dovedna 75 percent nákladov chce samospráva získať z Európskej únie, predpokladá, že 20- timi percentami prispeje štát a zvyšnú časť investuje sama.
Malý kaštieľ v Hanušovciach nad Topľou v posledných rokoch chátral a do značnej miery sa pod jeho terajší dezolátny stav podpísali ruky vandalov a rozkrádačov.
 

Vyberte región

mark